SCHAAPSCHEERDERSFEEST en BROCANTE MARKT

In samenwerking met de Schaapskudde Epe – Heerde vindt dit jaar in Epe op het grasveld naast de Grote Kerk het traditionele Schaapscheerdersfeest plaats. De schapen worden op ambachtelijke wijze met de knipschaar geschoren. 

Om 08.15 uur vertrekt de kudde vanaf de Schaapskooi op de Renderklippen en deze hopen dan rond 09:00 uur het centrum van Epe binnen te wandelen. De route gaat via de Hoge Weerd en de Bloemstraat. Een prachtig gezicht en het zal u niet snel ontgaan want dit jaar wordt de kudde schapen muzikaal onthaalt met een dweilorkest.

Vanaf 9:00 uur zijn de 12 schapenscheerders aan het werk om bijna 100 schapen van hun dikke vacht te ontdoen. Naast dit schouwspel is er ook voor het eerst dit jaar een Brocante markt. Een 15 tal Brocanteurs zijn uitgenodigd om naar Epe te komen. Ook is er een culturele markt met medewerking van o.a. Veluws Museum Hagendoorns Plaatse, het Eper Bier Collectief, "Creatief met stoffen" van het Kulturhus, de Bijenvereniging en Wilma Snel demonstreert wol spinnen en is er handenarbeid te koop van de Sionskerk.

Er worden oliebollen gebakken door het Sint Maartensgilde, de Welkoop verkoopt zomerkoninkjes en er zijn poffertjes van de Poffertjeskraam.
De winnende foto's van de fotowedstrijd worden bij de kerk geëxposeerd. De markt duurt tot ongeveer 16:00 uur. De schapen gaan rond 17:00 uur geknipt en geschoren weer terug naar de schaapskooi. 

Mijn Winkel in Epe (deel 1): Bas Kroese van Wijnko...
PAARDEN4DAAGSE IN EPE