HIGHLANDS FESTIVAL

Dit jaar organiseert de Ondernemersvereniging voor de eerste keer "Highlands festival" met een Schots/Iers tintje in centrum Epe op zaterdag 28 september van 13:30 uur tot 22:00 uur met muziek en de Highland Games.

Deze "games" maken al honderden jaren deel uit van de Schotse cultuur en zijn daar zeer populair. Epe hoopt dat de bezoekers een klein beetje het gevoel van gemeenschap, historie en feestgevoel ervaren bij bezoek aan deze "Highland Games" rond de Grote Kerk. Natuurlijk is het (nog) niet zo groots als de unieke traditie in Schotland,maar het is ook iets wat met de jaren moet groeien. De Highland games zijn op het kerkplein van 14.00 - 17.00 uur. Je kunt meedoen aan 1 activiteit maar doe je aan alle games mee, ontvang je hiervoor een kleine beloning. Ook kun je meedoen in de competitie 'sterkste van het parcours' en een dinerbon winnen.

Dit Highlands festival wordt geopend door de Lowland Brigade Pipe band uit Zwolle met traditionele Schotse doedelzakmuziek. Zij zullen een ronde door het dorp maken.
Bij de Grote Kerk zijn dan de "Highland games" met o.a. Roll the barrel (Wijnvat rollen) - Tug of war (touwtrekken) - Wheel flip (tractorband kantelen) - Timberwalk ( boomstam slepen) - Farmers'walk ( lopen met links en rechts een gewicht)

Verder zijn er afwisselende optredens van : Shantykoor Kantje boord – Iers mannenkoor Doetmaes – het Sextet & Anton Koopman en wordt het festival afgesloten met Folkband Woodland Springs op het podium naast de Grote Kerk.

Belangstelling voor deelname aan de "Games" ? Stuur een mail naar
Opgeven kan ook op de dag zelf bij de organisatie.

FEESTELIJKE SFEER BIJ VERNIEUWDE ETOS
KUIJT WINNAAR 36STE KOOPJESMARKT