De de gemeente Epe ligt prachtig tussen Veluwe en IJssel, heerlijk om te wonen en te werken. Epe is een echte recreatiegemeente temidden van duizenden hectaren puur natuurschoon en heeft iets minder dan 33.000 inwoners. De gemeente ligt in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en is via de snelwegen A50 en A28 gemakkelijk te bereiken. Epe kent een bloeiend verenigingsleven en vele voorzieningen op uiteenlopende gebieden. Het is een gemeente met een modern karakter door de vele voorzieningen en goede bereikbaarheid.

De Gemeente Epe bestaat uit twee grotere dorpen Vaassen en Epe; Emst en Oene zijn kleiner en liggen in agrarisch gebied. Daarnaast zijn er verschillende buurtschappen: Gortel, Niersen, Tongeren, Vemde en Wissel.

Regio Stedendriehoek

De Gemeente Epe is onderdeel van de regio Stedendriehoek. Dit is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen.

Gevarieerde landschappen

Epe ligt op de Veluwe en ligt midden tussen bossen, heidevelden, weilanden, beken met daaraan gekoppelde natte landnatuur, sprengen en weteringen en grenst bij het dorp Oene aan de IJssel.

Groene gemeente met rijke historie

De natuurgebieden en het cultuurhistorisch erfgoed zijn van bijzondere waarde voor de inwoners, toeristen en recreanten. Er zijn bijzondere bekenstelsels, oude (water)molens, Kasteel Cannenburch in Vaassen en de prehistorische akkers.

Economie

Recreatie en toerisme, landbouw, detailhandel en industrie zijn sterk vertegenwoordigd in de Gemeente. Er zijn diverse technisch hoogwaardige (grote) bedrijven, maar ook de dienstensector is goed vertegenwoordigd. Epe heeft veel campings en bungalowparken, maar ook diverse hotels, pensions en bed & breakfasts, zowel aan de rand van het bos als tegen de vrije natuur aan.

Activiteiten

Wandelen en fietsen is erg geliefd in deze omgeving, maar Epe staat ook bekend om haar gezellige en uitgebreid winkelbestand met diverse cafés, restaurants en terrasjes.

Vooral in de zomermaanden bruist Epe van de activiteiten en van april tot en met september is er bijna elke week iets te beleven: braderie, Jazz-middagen in buitenlucht, diverse thema-markten, Eper Paarden4daagse, muziekactiviteiten.

Museumboerderij  Hagedoorns Plaatse, de Hertenkamp met de zandbult en de Schaapskooi op de Renderklippen zijn ook een bezoek waard.

Bezoek de VVV-winkel aan de Pastoor Somstraat of kijk op de website om te ontdekken wat Epe u te bieden heeft.